Gyeptelepítés

A Gyermelyi Kertépítő csapata több mint tizenöt éve foglakozik gyeptelepítéssel, ez idő alatt több tízezer négyzetméter gyepfelületet hoztunk létre, rengeteg tapasztalatra tettünk szert. A gyeptelepítéshez professzionális gépsort állítottunk össze, mellyel hatékonyan és prémium minőségben tudjuk elvégezni az egyes munkafázisokat.
Számos kísérletet végeztünk el, hogy mindenben megfeleljünk a változó igényeknek és környezeti viszonyoknak. Megrendelőink igénye szerint mind magvetéssel, mind gyepszőnyegterítéssel gyönyörű, sűrű, gyommentes gyepfelületet tudunk létrehozni.

S7000096

 

Az igazán szép gyep telepítésének főbb lépései:

 

Tipp: A vakond rengeteg bosszúságot okoz a gyepfelületen, ezért mindenképp érdemes vakondhálóval védekezni ellene. Olvasson róla többet itt >>>

 

Gyakran felmerülő kérdés, hogy gyepszőnyegterítéssel vagy magvetéssel kaphatunk szebb gyepfelületet?

A válasz egyértelműen az, hogy mindkét megoldás egyaránt szép gyepfelületet eredményez. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.  A döntést megkönnyítendő az alábbiakban összefoglaljuk ezeket:

Gyepszőnyegezés:

A gyepszőnyeg egy minőségi fűmagból telepített, nagyon intenzíven gondozott 12-15 hónapos gyepállomány. Telepítésével rögtön zölddé válik kertünk, kb. két hét elteltével birtokba vehetjük és élvezhetjük a gyommentes, haragoszöld, sűrű pázsitot. A vakondháló gyorsan és költséghatékonyan telepíthető alá. Lejtős területeken azonnal védettséget nyújt a talaj lemosódása ellen. Mivel egyből árnyékolja a talajt, meggátolja a magról kelő, rudeális gyomok megjelenését.

Hátránya, hogy telepítése költségesebb a hagyományos magvetésénél.

Panka 389

Magvetés:

A gépi magvetés alkalmas gyönyörű szép, tömött gyep kialakítására. Bekerülési költsége lényegesen alacsonyabb a gyepszőnyegterítésnél. További előnye, hogy rengeteg féle fűmagkeverékből tudjuk kiválasztani a körülményeknek és igényeknek leginkább megfelelőt.

Hátrányai a gyepszőnyegterítéshez képest:

 

Fontos! A hosszútávon gyönyörű gyep kialakításának csak egy eleme a szakszerű telepítés. Legalább ilyen fontos a gondos fenntartás is. Ennek hiányában a legszebb gyepfelületből is fél-egy év alatt mező válhat.

 

A gyepfelület fenntartásának főbb elemei:

DSC_0600

Ha szeretne még többet tudni a gyeptelepítésről, olvassa el kapcsolódó blogbejegyzéseinket!

Gyepszegélyek

Hogyan védjük meg gyepfelületünket a vakondtól?

Árnyéki gyepfelületek

Vadvirágos rétek

Még több kép a gyeptelepítésről:

 

Keressen minket bizalommal, ha ön is gyönyörű gyepre vágyik!

 

    Árajánlatot kérek

    A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. A checkbox kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

    [recaptcha]