Hogyan védjük meg gyepfelületeinket a vakondtól?

Szinte mindenki látott már vakond által összetúrt, tönkretett díszgyepet. A gyepfelület öntözésével egy Kánaánt teremtünk a vakond számára, hiszen a nyári hónapokban az éhezés helyett terített asztalt talál gyepünk alatt. Nem nehéz elképzelni, hogy miért tanyázik a környék összes vakondja a kertünkben. Több mint tíz éves tapasztalatunk, hogy ilyenkor a legdrágább vakondriasztók is csődöt vallanak, egyetlen működő megoldás a vakondháló.

Mi is az a vakondháló?

A vakondháló egy kifejezetten erre a célra gyártott 15×22 mm-es lyuknagyságú rendkívül erős műanyagháló. Telepítésénél fontos a kifogástalan átfedés, megfelelő rögzítés illetve a széleknél a visszahajtás. Gyepszőnyeg alá gyorsan és könnyen telepíthető. Magvetésnél kicsit bonyolultabb a helyzet, hisz elő kell készíteni a területet, gyönyörűen elmunkálva lefektetni a vakondhálót, 3-5 cm darált földet teríteni a tetejére, elhúzni a magágyat és ezután következhet a magvetés.

Panka 382

 

 

Ha ön is unja már a vakond garázdálkodását kertjében, forduljon hozzánk bizalommal!

 

  Árajánlatot kérek

  A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. A checkbox kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

  [recaptcha]

   

  Gyeptelepítéssel, gyepgondozással kapcsolatos további cikkeink:

  Gyeptelepítés

  Gyepszegélyek

  Árnyéki gyepfelületek

  Vadvirágos rétek