A szakszerű díszkertöntözés titkai

Ma már senki sem vonja kétségbe, hogy szép, burjánzó díszkert nincs megfelelő gondossággal megtervezett és kivitelezett öntözőrendszer nélkül. Ha valaki szeret is locsolni és történetesen van egy-két órája a locsolócső végén állni, akkor sem tudja egyenletesen, a kert különböző részeinek igénye szerint kijuttatni a vizet.

A Gyermelyi Kertépítő csapata több mint tizenöt éve foglalkozik családi kertek öntözőrendszereinek telepítésével. Nem csak telepítünk, tervezünk is. És nemcsak magunknak, hanem más kertépítő cégeknek is készítünk terveket. Az öntözőrendszerek mellett foglalkozunk kútgépészetek, ciszternák és vezérlések tervezésével és kivitelezésével is.

Professzionális Hunter és RainBird termékekből építjük fel öntözőrendszereinket. Az általunk telepített öntözőrendszert gondosan tervezzük, szakképzet kollégák építik ki, az elkészült öntözőrendszerekre garanciát vállalunk.

Öntözőrendszereink teljesen automaták, az ön távollétében is megbízhatóan működnek. Esőérzékelő segítségével csapadékos időjárás esetén szüneteltetik a vízkijuttatást.

DSCF2692

A jó öntözőrendszer ismérvei:

Tévhitek az öntözésben

Gyakori tévedés, hogy a gyepfelületeket a vegetációs idő nagy részében naponta, sőt egyesek szerint kánikulában akár napi kétszer-háromszor is kell öntözni. Ez rendkívül káros, mivel a gyakori kis adagokkal történő locsolás azt eredményezi, hogy gyepünk gyökere feltolódik a felső 4-6 cm-be, emiatt rendkívül aszályérzékennyé válik és a tápanyagok nagy részét sem tudja hasznosítani.

A helyes a kevesebb – heti 1-3 alkalommal történő – öntözés nagyobb (10-15 mm) adagokkal. Így gyepünk gyökérzete 10-15 cm hosszú lesz, jobban bírja a nagy nyári légköri aszályokat, kevesebb öntözés mellett is sokkal jobb lesz a tápanyag hasznosítása (kevesebb tápanyag mosódik ki). A csepegtetőrendszert pedig bőven elég heti egy alkalommal üzemeltetni. Persze gyeptelepítéskor vagy növények ültetésekor szükséges lehet akár a napi öntözés is az adott kultúra beállásáig.

Amiben segíteni tudunk:

2009 07 12 018

 

További képek az öntözőrendszerekről:

Forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje ajánlatunkat!

    Árajánlatot kérek

    A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam. A checkbox kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) alapján - tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

    [recaptcha]