Kertépítő versenyek

A hazánkban évről évre megrendezésre kerülő Construma Kert kiállításon több alkalommal is pályáztunk a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkái közé.

E rangos megmérettetést a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) már a kiállítás indulása óta minden évben bemutatja.  Igen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a régióban egyedülálló szakmai esemény zsűrije minden alkalommal érdemesnek találta műveinket az indulásra. 

Nagy örömünkre sosem tértünk haza üres kézzel. Rendkívüli elismerés számunkra, hogy egy ezüst, egy bronz és egy szakmai különdíj ékesíti tervezőirodánk falát.

Construma kiállítás 2015

 „Városi menedék” 

A fény az alagút végén menekülést jelent a sötét, zord, élhetetlen világból. Kis csapatunk hisz abban, hogy egy jól megépített kert ugyanilyen menekülés lehet a szürke hétköznapok és a munka fárasztó és monoton világából. A kert első része nyitott, mindenkit befogad, a kő burkolat még jobban kapcsolódik a „külvilághoz”. A lépcsőn keresztül felülemelkedhetünk a mindennapi gondokon, a víz csobogása és a faburkolat melegsége vár minket, miközben a kert magához ölel védelmező szárnyával. 

 

Construma kiállítás 2013

 „Zöldellő minimál”.

Az építészet kedvelőinek nagy élvezet jelentenek a modern kori építőművészet remekei. A letisztult formák és „ultra design” keveréke, mutatós, hangulatos épületeket alkot. Az viszont elgondolkodtató, hogy az épületbe vitt zsenialitás miért ér véget a falaknál, miért van, hogy az ajtón kívülre sok esetben csak a gyep önmagában monoton sivársága kerül. Úgy gondoljuk, hogy az épület és a természet kapcsolatának kialakítása legalább olyan fontos, mint saját belső harmóniánk megteremtése. Valljuk, hogy a zöld környezetnek mindennapi életünk részét kell képeznie. A zöld design segítségével lakóterünk kibővül, a kert a ház részévé válik. Hiszünk a zöld építészet forradalmában, élettereink és a természet összefonódásában.

 

Magyar Kertépítő verseny 2009 – Hortus Hungaricus

„Az igazi kertművészet Itáliában született meg. A reneszánsz kertek hangulata ihlette a stand koncepcióját. A fél oldalról zárt geometriai alakzatot formázó burkolat és a szabályos évelőágyások a reneszánszból ismert szigorú rendezettséget adják vissza. Ezt erősíti épített jellegével a szárazon rakott fal. A Villa d’Este vízi játékainak varázsát jelképezi a kőfalból a dézsába futó vízsugár. A dézsa mellett az árnyékban meghúzódó árnyliliomok zöld tömege és az előtérbe telepített kékgyökér visszafogott eleganciája fokozza az építettséget, míg a burkolat előtt fekvő virágágy élénk színei a humanista ember életszeretetét tükrözi. A tollborzfű, mintegy folytatásaként az épített falnak, szabályos keretbe foglalja az előtte elterülő virágágy szertelenségét. Ennek a kiegyensúlyozott térnek súlypontjában áll a meghitt beszélgetésre hívogató kertibútor együttes. A stand bizonyítékául szolgál annak, hogy megfelelően alkalmazott kertstilisztikai eszközökkel kis helyen megteremthető az ihletet adó előképek eszenciája.”

 

 

Még több hasonló munkánk

A vizek városában sziklákról csörgedező patak fogadja a kertbe lépő látogatót, túloldalán pedig rejtve a kíváncsi szemek elől meghitt zug várja a családot és legkedvesebb vendégeket.

Tovább olvasom »

Néhány száz méterre a Balaton partjától terül el az itt bemutatott kert. Tágas terei, elrendezése, kialakítása hűen tükrözi a vízparti hangulatot.

Tovább olvasom »

A kerttervezési munka folyamán az Ön által felvázolt funkciók és elvárások, a kert és a ház adottságainak és a tervező kreativitásának összegyúrásából tervdokumentáció készül.

Tovább olvasom »