Apró fürdőtó, nagy öröm a gyerekeknek

Bizonyára az Ön fejében is megfordult már a gondolat, milyen pompás érzés lehet megmártózni saját fürdőtavunkban egy forró nyári nap után.

Lehet hogy tovább is játszott a gondolattal, de ekkor már előjöttek a problémák: nincs elég hely a kertemben, temérdek szabadidőt vesz el a fenntartása, biztos tetemes összegbe kerülhet. A felsorolt ellenérvek megoldásán sokat töprengtem.

Mindig is ott motoszkált a fejemben, hogy kellene építeni egy egész kicsi fürdőtavat. Bár elméletben már mindent aprólékosan kidolgoztam, több év telt el mire elérkezett a várva várt felkérés. A cél a gyerekek nyári pancsolásának megoldása volt, egy könnyen fenntartható, költséghatékony, ugyanakkor a kertbe jól beilleszthető megoldással.

Több év távlatából visszatekintve elmondhatom jól sikerült, a tó vize tiszta, a gyerekek imádják, és szinte egész nyáron használják.  A tó középső részén egy speciálisan lesúlyozott vörösfenyő keret található, melynek két oldala víz alatti padként is funkcionál. Az aljzat kővel burkolt, ez által védve a fóliát a gyermeki csíntevésektől. Persze azóta már tovább gondoltam a dolgot, több innovatív apró fürdőtó képe lebeg elmémben. Lehet hogy pont  Ön lesz az akinél megvalósulhat a következő?

 

 

Tekintse meg további fürdőtavainkat

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ebben a kertben mindent megtalálunk a tökéletes kikapcsolódáshoz. Gyönyörű fürdőtó közvetlen kapcsolatban a ház teraszával, színpompás évelőágyak, lepkéktől hemzsegő vadvirágos rét gyümölcsfákkal, példásan gondozott hatalmas zöldségeskert, és még ezernyi apró csoda.

Tovább olvasom »

Ezt a csodás kis nyugalmat árasztó fürdőtavat nagy szakmai kihívás volt megépíteni ebben a meredek hegyoldalban. Két egymástól szintben eltolt tó lett kialakítva. Tovább olvasom »

Rendkívüli élmény volt egy gyönyörű, beállt növényzetű kertben dolgozni. Megrendelőnk egy német kertészeti katalógus oldalán talált rá egy fürdőtavat ábrázoló képre.

Tovább olvasom »